sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Ydinjätettä ja suolia


Kuluneella viikolla olen katsellut paljon Troman tekemiä leffoja. Eräänä päivänä teki vain mieli katsoa jotain kunnon vammaista kamaa ja mikä olisikaan parempaa kuin vanha kunnon Troma. Ensimmäisen kerran törmäsin heidän tuotantoonsa joskus kymmenisen vuotta sitten ja mikä elokuva olisikaan ollut parempi kuin The Toxic Avenger. Rakastuin tuohon teokseen heti alusta lähtien ja vieläkin se jaksaa viihdyttää yhtä paljon kuin ensimmäisellä kerralla. Olin aivan häkeltynyt kaikesta siitä ihanasta goresta ja kaikkiaan sairaasta huumorista. En ole vieläkään nähnyt elokuvaa joka niin suoraan mässäilisi tabuilla joita ei yleensä edes harkita elokuviin laitettavan. Tästä ovat hyviä esimerkkejä vanhusten brutaali hakkaaminen ja lapsen tappaminen.

Toxiesta tuli nopeasti Troman maskotti ja hänet näkee melkein jokaisessa heidän leffassaan edes pienessä roolissa. Valitettavasti yksikään jatko-osa ei ole laadussaan ollut lähelläkään alkuperäisen tasoa, vessahuumoria on huomattavasti enemmän ja gore näyttää huonommalta. Uusi remake/jatko-osa on tulossa mutta sen K13 ikäraja kuulostaa suorastaan paskalta. Iso osa Troma leffojen viehätystä ovat överiksi vedetyt tehosteet, tissit ja sairas huumori. Näitä asioita ei varmaankaan K13 leffassa ole. Mutta onneksi uusi Class of Nuke 'Em High -leffa on sentään täyttä Troma kamaa trailerien perusteella.

Vuoden elokuva 2013.


Class of Nuke 'Em High onkin omasta mielestä Toxien jälkeen parasta Tromaa. Sarja myös eteni samalla tavalla, jokainen osa oli entistä hullumpi ja kolmannessa leffassa ei alkanut olemaan enään mitään järkeä. Alkuperäinen on mainio kauhu/komedia joka viihdyttää alusta loppuun. Troman leffoja katsellessa pitääkin olla tietynlainen mielentila jotta niistä nauttii. Ei pidä hakea mitään taiteellista taikka mitenkään hienoa kokemusta, nämä elokuvat on tehty ainoana merkityksenään viihdyttää katsojaa. Poliittista sanomaa kuitenkin on melkein jokaisessa leffassa. Etenkin Lloyd Kaufmanin tekemisissä pätkissä paljon vittuillaan jenkeille ja nykyajan maailmalle.
Nykyään ei enään tehdä nuin helvetin hienoja julisteita.
Jos muuten pilvizombi/mutantit kiinnostaa niin Class of Nuke 'Em High on ehkäpä paras semmoinen leffa, Troman julkaisema Pot Zombien on ainakin aivan hirveä tuohon verrattuna. Tästä päästäänkin seuraavaan asiaan. Troma tosiaankin on julkaissut joitakin paskimpia leffoja ikinä. Jos haluat väittää vastaan niin koittakaapa katsoa vaikkapa Buttcrack tai Croaked: Frog Monster From Hell kokonaan. Tähän löytyykin nykyään hyvä mahdollisuus! Troma on julkaissut youtubessa huomattavan määrän heidän tekemiä kuin vain julkaisemia leffoja kaikkien nautittavaksi. Tuolta minäkin olen yhden jos toisen leffan katsonut. Troman omista hyvistä teoksista löytyy juurikin mm. Class of Nuke 'Em High 1&2, Tromeo & Juliet, Tromas War ja Sgt Kabukiman NYPD.

Myös nykyään South Parkista kuuluisat Trey Parker ja Matt Stone aloittivat uransa osittain kiitos Troman, heidän ensimmäinen elokuva Cannibal! The Musical ei kelvannut muille julkaisijoille mutta Troma otti sen mielellään vastaan. Hyvä juttu että ottivatkin, kyseessä on todella hauska elokuva joka kannattaa tsekata.

Minä nyt jatkan hyvän roskan katsomista ja lopetan tämän kirjoituksen yhteen parhaimmista musiikkivideoista ikinä, Troma tietenkin tekijänä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti