perjantai 31. tammikuuta 2014

Elämäni mustekalana



Eilen torstaina 30.1. julkaistiin vuoden 2014 peli. Octodad: Dadliest Catch. No okei, hieman taisin liioitella. Kyseessä on siis peli jossa pelataan mustekalalla joka esittää olevansa ihminen, hänellä on vieläpä vaimo ja kaksi lasta. Aika perus asetelma peleissä.



Joskus viime kesänä taisin ensimmäisen kerran tästä kuulla ja melkeinpä heti ihastuin. Pelivideot näytti hauskoilta kuin myös kaaottisilta. Pelin huumori ei ainoastaan tule sen asetelmasta, myös kontrolleista. Octodad kun ei omaa luita, on hänen elämä maan päällä velttoine lonkeroineen hyvin haastavaa. Useat jokapäiväiset hommat tuottavat monenlaisia ongelmia. Peli onkin siis isolta osalta hyvin tyypillisten aktiviteettien suorittamista kuten hampurilaisten paistamista, puiden hakkaamista tai vaikkapa arcade-pelien pelaamista.


Isoin homma Octodadin elämässä on kuitenkin hänen identiteetinsä piilossa pitäminen. Ihmiset paljastavat sinut jos käyttäydyt liian epäilyttävästi heidän edessään. Pelissä on tietenkin myös "erikoisjoukkoina" toimivia tiedemiehiä jotka tunnistavat ilman pelleilyäkin sinut.

Aiemmin mainitsemani kontrollit ovat tosiaan pelin isoin erikoisuus. Pelasin ps3 ohjaimella kun näppis-hiiri kombo ei varmaankaan ole hyvä tässä. Ohjaimella pelaaminen onnistui isolta osalta ongelmitta, alun jälkeen jo käveleminen onnistui suhteellisen vetreästi. Octodadia ohjataan kummallakin tatilla kun samalla liipaisemista valitaan lonkeroita. Pelin hienointa kamaa tietenkin olivat hieman vaativammat kiipeilyt joita saattoi joutua tovin koittamaan. Liukuportaat ja yksi viemäripuzzle jäivät parhaiten mieleen, samalla vittumaisia mutta hauskoja.

Oma läpipeluu kesti reilut 3 tuntia, aivan kelpo pituus tämmöiseltä reilun kympin maksavalta indiehäröilyltä. Nopeammin varmaan olisi päässyt läpi, mutta pelin maailma on täynnä viittauksia muihin peleihin kuin myös muuhun viihteeseen, niitä tsekkaillessa ja ylipäätään paikkoja tutkiessa kierähti hyvä tovi. Jos siis tahdot jotain aivan muuta, tässä olisi hyvä suositus. Vaihtelu tekee hyvää kaikkien tuhansien geneeristen pelien seassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti