torstai 2. tammikuuta 2014

Arskaa, Sylttyä ja Prinsessoja



Joulu meni hetkessä ohi ja nyt on jo uusi vuosi. Blogailu siis jälleen hieman hidastui tuossa. Animal Crossing on jatkanut koukuttamistaan, vaikkakin vauhti viimein on hidastunut ja näin aikaa jäänyt muullekkin. Pari blogailua sitten sanoin että peli oli jo tuolloin sarjan paras, tämä mielipide on vain vahvistunut kymmenien tuntien aikana. Vaihtelevuutta ja tekemistä on aivan helvetisti enemmän kuin aiemmissa peleissä. Jos 3DS löytyy, peli on pakollinen ostos. 90 tuntia on peli pyörinyt 3DS:n tilastojen mukaan, tietenkin kaikki ei ole sentään omaa peluuta, vaan myös eräs prinsessa peliin koukuttui.

Huikeana aasinsiltana päästäänkin uusimpaan Disneyn prinsessa-leffaan eli Frozen. Moni kaveri kuin myös seuraamani kriitikot kehuivat leffaa, jopa parhaaksi Disneyksi vuosiin. Pakkohan tämä oli siis nähdä (lahjaksi saadut leffaliput eivät myöskään olleet haitaksi).
     Leffaan mennessä ei minulla ollut mitään hajua millainen leffa olisi edes kyseessä. Ehkä kerran olin jonkun mainoksen telkkarissa nähnyt. Näytti aika tyypilliseltä nyky-Disneyltä. Aika nopeasti alun jälkeen onneksi huomasin ettei kyseessä ole mikään ihan tyypillinen nykyajan ad/hd animaatio.


Jos leffaa pitäisi verrata johonkin niin ensimmäisenä tulisi mieleen useat klassikko Disneyt. Laulamista on aika paljon, prinsessoja löytyy, "hauska" sidekick (joka oikeasti oli jopa ihan hassu) ja se välttämätön prinssi. Onneksi juonen puolella oli sitten tehty muutoksia, leffaa ei ihan turhaa ole kutsuttu jopa "feministiseksi" disney-leffaksi. Yhtään en yllättynyt siitä että nainen oli käsikirjoittajana. Leffan melkein paras kohta oli jossa poromies Kristoff osoittaa prinsessa Annalle tyypillisen Disney-kliseen.

Elokuva oli visuaalisesti ja muutenkin kauttaaltaan upeaa työtä, kuten voisi odottaakin. Mikään mestariteos, tai "Pixaria" tämä ei ollut mutta todellakin yksi parhaista ellei paras Disneyn oma animaatio vuosiin. Frozen oli aivan hyvä valinta vuoden 2013 viimeiseksi elokuvaksi nähdä. 2014 ensimmäinen oli sitten jotain aivan muuta, Arnold ja Sylvester pakenee vankilasta eli Escape Plan.


Valehtelisin jos sanoisin etten olisi odottanut tätä leffaa. Viimeinkin kaksi isointa (ja myös parasta) äksönitähteä samassa leffassa. The Expendables tietenkin toi jo heidät yhteen mutta Arska on vasta kolmosessa (huhujen mukaan) jopa suurehkossa osassa eikä vain käväise paria minuuttia. Escape Planissa miehet tosissaan ensimmäisen kerran jakavat kankaan yhdessä, vaikkakin Syltty vie minuuteissa sen isomman osan ajasta nyttenkin.

Katsomaan mennessä luulin että jälleen olisi tarjolla viime vuosien tyyliin "nostalgialla" ratsastavaa perus-äksöniä mutta väärässä olinkin. Escape Plan on välillä jopa hyvin synkkä leffa, ammuskelua on vasta aivan lopussa eikä edes gorella mässäillä. Elokuvan lähin vertauskohta joka tulee nopeasti mieleen on varmaan Escape from Alcatraz. Eli paljon on hyvin klassista "istuskellaan ja koitetaan miettiä pakoa" kohtauksia. Kumpikin tähti näyttelee mainiosti, jopa iso osa pienemmissä rooleissa olevista tekee myös niin.



Tätäkin leffaa katsoessa ei voi kuin ihmetellä miesten kuntoa, kumpikin ukko on jo pitkällä "pappa" iässä mutta jaksavat silti tunkea uusia elokuvia ulos kovaa tahtia. Pakkohan nuiden jotain kamaa on vetää, enpä kuitenkaan valita jos tämän tasoista laatua tekevät. Jos siis hieman rauhallisempi actionleffa isoilla tähdillä kiinnostaa, tässä olisi hyvä valinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti